Short throw beamer huren

Een short throw beamer, ideaal voor situaties met beperkte ruimte, projecteert op korte afstand een groot beeld. Dit is nuttig als de beamer niet ver in een zaal geplaatst kan worden of dicht achter een doorzichtscherm geplaatst moet worden. Met onze short throw beamers kun je in diverse situaties eenvoudig een groot beeld projecteren.

Short throw beamer

Short throw, ofwel een groot beeld van dichtbij projecteren. Beamers welke op een korte afstand een groot beeld kunnen projecteren worden short throw beamers genoemd. Short throw beamers, ook wel korte afstand beamers genoemd, zijn handig als je weinig ruimte hebt. Je wilt bijvoorbeeld de beamer niet zo ver in de zaal plaatsen of je wilt van van achter een projectiescherm projecteren (met een doorzichtscherm). In dit soort gevallen is een short throw beamer in staat om op korte afstand een groot beeld te projecteren. Als een beamer van zeer dichtbij kan projecteren, spreken wij van ultra short throw beamers. Short throw beamers zijn handig bij video opnames, voorstellingen, tentoonstellingen en trainingen. Naast short throw beamers verhuren wij ook long throw en standaard beamers.

Benodigde projectie afstand

standaard versus short throw versus ultra short throw

Normaliter plaats je een beamer op zo’n twee tot drie meter afstand voor een beeld van twee meter breed. Bij een short throw beamer hoeft de afstand maar iets van een meter te zijn. En als je een ultra short throw beamer inzet, plaats je die op armlengte!

De voor- en nadelen van short throw beamers

Als je wilt presenteren zonder schaduw, huur je een ultra short throw beamer. Je plaatst deze beamers op een armlengte afstand zodat je niet meer door het licht van de projector heenloopt. Hierdoor heb je geen last van schaduw. Door een speciale lens is de beamer in staat om op deze afstand een beeld tot twee meter breed (100 inch diagonaal) te projecteren. Een ultra short throw beamer vereist wel een strakke projectie oppervlakte (spanscherm, digibord of muur). Bij ons heb je de keuze uit een aantal ultra short throw beamers. Zo kun je een krachtige ultra short throw beamer huren met een 3500 lumen en een WXGA resolutie. Zelfs Full HD beeldmateriaal kun je gebruiken met een ultra short throw beamer. Hiertoe kun je onze krachtige (3600 lumen) Full HD ultra short throw beamer huren.

Voordelen ultra short throw beamer:

  • Projecteren op een armlengte afstand
  • Projecteren zonder schaduw: Je staat niet meer in beeld!

Nadelen ultra short throw beamer:

  • Maximale projectiegrootte 100 inch beelddiagonaal (twee meter breed). Overigens kan je wel wat groter projecteren als je de beamer wat verder weg plaatst.
  • Vereist strakke projectie oppervlakte (dus spanscherm, digibord of muur)

Short throw versus ultra short throw beamer

Als je een groter beeld van dichtbij wilt projecteren, heb je een beamer met een krachtigere lamp nodig. Onze 4500 lumen short throw beamer toont een projectie van vier meter breed op een afstand van iets meer dan twee meter. Hierdoor kun je de beamer nog achter op het podium plaatsen of net voor het podium.

Voordelen short throw beamer:

  • Grotere projecties relatief dichtbij
  • Flexibel qua projectie oppervlakte
  • Zeer geschikt voor doorzichtschermen (projecteren van achter een scherm)

Nadelen short throw beamer:

  • Duurder dan een standaard beamer

Welke short throw beamer huren?

Als je van zeer dichtbij op een spanscherm of een muur projecteert en het beeld zo’n twee en een halve meter breed is, is een ultra short throw de beste keuze. Je kunt daarbij kiezen voor een standaard ultra short throw beamer of een Full HD ultra short throw voor projecteren in een hogere resolutie. Ga je nog groter projecteren, dan kun je beter kiezen voor de short throw beamer met de krachtigere lamp van 4.500 lumen.

Meerdere short throw beamers huren?

Meerdere short throw beamers huren? Wij hebben verschillende short throw beamers in ons assortiment. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.